Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

1 Nisan 2010 Perşembe

MİKROSKOBİK CANLILARIN BESİNLER ÜZERİNDE ETKİSİ







Büyüklerinden yoğurdun nasıl yapıldığını öğrenen 5/A sınıfı öğrencileri Kaan'ın süt,Anday'ın tencere getirmesiyle bugün deneyi yapmak için bir araya geldiler aşçı amcalarından küçük tüpü ve yoğurdu istediler.Sütü parmağımızı hafif yakacak şekilde ısıttık ve yoğurt dökerek mayaladık.Yoğurdumuz iyi tutsun diye sınıftaki unutulmuş giysilerle kapattık.Sınıfta yaptığımız yoğurtla mikroskobik canlıların besinler üzerindeki etkisini gözlemleme fırsatı bulduk,mikroskobik canlıların olumlu etkilerinden birini gördük.Yoğurdumuzu ertesi gün sabah buzdolabına yerleştirdik saat 14.30 da da yiyeceğiz nasıl güzel yoğurt yaptığımızı göstereceğiz herkese.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder