Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

30 Kasım 2010 Salı








EROZYONLA MÜCADELE HAFTASI NEDENİYLE: TOPRAĞA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ 2 ARALIK 2010 SAAT 10.30 DA MERSİN ULU ...CAMİ(GÜMRÜK MEYDANI)DE BAŞLAYACAK. KANAL 33 TE BUNU TÜM DUYARLI TOPRAK ,BAYRAK YAPRAK SEVDALISI MERSİN HALKINA DUYURDUK VE TEMA VAKFI OLARAK MERSİN'DE NELER YAPTIĞIMIZI ANLATTIK.SPİKERİMİZ VE TEMA MERSİN İL TEMSİLCİSİ ŞÜKRÜ ALTINOVA,İÇEL KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNDEN BİLGE ADIM VE CAN GÜBÜR'E TEŞEKKÜR ETTİLER.BENDE TEŞEKKÜR EDİYORUM DUYARLI ÖĞRENCİLERİMİZE VE KATILIMCILARA.







26 KASIM 2010 HAFTANIN ÖĞRENCİLERİ SİMGE SUDE MEYDANCI VE ULAŞ KAYRA SARI'YI ÖRNEK DAVRANIŞ VE BAŞARILARINDAN DOLAYI TEBRİK EDİYORUZ

SINIF EŞYALARI










Dramatizasyon etkinligi ile her öğrenci adının olduğu eşyayı arkadaşlarına tanıttı.


SIRA: :(İpek Asya,Gökdeniz,Yiğit Arda)Beni çizmeyin,karalamayın,sertçe itip çekmeyin,




TAHTA: :(Ozan,Uğurcan, Elif Nil,Arda,)Boş yere beni karalamayın.






TEBEŞİR:( Ulukan,Sude,Nur Ece)Gerksiz yere beni kullanıp küçültmeyin.tozumu savurup sınıfınızı kirletmeyin.






KİTAPLIK( Ela, Eren,Başar,)Kitaplarinizi düzenli bir şekilde yerleştirin.Düzensiz dağınık bir şekilde durmak istemiyorum.







ÇÖP KUTUSU: (Uygar,Sinan,Efe ,Arhan )Çöpleri yere değil bana atın.







SİLGİ( Sertaç,Ece Melek,Ulaş,Kağan) Tahtayı boş yere karalayıp temizlerkenbeni yıpratıyor zarar veriyorsunuz.





TÜM ÖĞRENCİLER:Bizler sizin sınıfın eşyalarıyız ve özenli kullanılmak istiyoruz.

24 Kasım 2010 Çarşamba

KUTLAMALAR DEVAM ETTi



ÖĞRENCİLERİM VE AİLELERİYLE SÜPRİZ ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADIK


      Atatürk, Ulus okulları dediğimiz Millet Mektepleri'nde yazı tahtasının başına geçerek dersler verdi. Bakanlar Kurulu 11.11.1928 tarihinde yaptığı toplantıda Atatürk'e Ulus Okullar Başöğretmenliği unvanını verdi. 24 Kasım Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni kabul ettiği gündür. Atatürk, öğretmenlerin Kurtuluş Savaşı'nda nasıl canla başla çalıştıklarını yakından izlemiştir. Yurdumuzun düşman tarafından paylaşıldığı sırada öğretmenler "Öğüt Kurulları" oluşturarak halka ulusal bağımsızlık, Ulusal Kurtuluş Savaşı düşüncelerini yayıyordu. Öğüt Kurulları dışında öğretmenler 14 eğitim kuruluşu ile birlikte "Milli Kongre Cephesi"ni kurdular. "Milli Kongre Cephesi", düşmanların İzmir'i işgal ettikleri günlerde Sultanahmet Mitingini hazırladı. Bu mitingin konuşmacılarından çoğu öğretmenlerdi.

     Öğretmenlik kutsal bir meslektir ve bu işi yapacak kişilerin işlerine gönül vermeleri gerekmektedir. Çünkü, tüm meslek gruplarına dağılan kişiler öğretmenler tarafından yetiştirilmektedir. Atatürk "Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" ve "Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir." demekle, öğretmenliğin önemini vurgulamıştır.


      Bir milletin milli, ahlâki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir.


        Kurtuluş Savaşı'nı kazandıktan sonra, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'i kuran Ulu Önder Atatürk, askeri ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda birçok yeniliği başlatmıştır. Bu yeniliklerden biri de, 1 Kasım 1928 tarihinde çıkarılan 1353 sayılı kanunla, Arap alfabesi yerine Latin alfabesinin kabulü olmuştur.

    Bu tarihten itibaren yeni harflerin öğrenilmesi ve okur yazar sayısının artırılması konusunda büyük bir seferberlik başlatılmıştır. 24 Kasım 1928 tarihinde açılan, Millet Mektepleri'nde, yaşlı, genç, çocuk, kadın... herkese yeni harflerle okuma yazma öğretilmiştir. Millet Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır


     Öğretmen; insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuk ve gençlerin eğitim öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve yaşam hazırlayan kimsedir. Öğretmenler gününün amacı öğretmenin toplumdaki yeri ve rolü önemi ve değeri nedir, sorunlarını belirlemek ve öğretmeni olması gerekli yüce oruna oturtmaktır. Öğretmenlerin kendi aralarında bağı kuvvetlendirmek, öğrencileri ile aralarındaki sevgi, saygı ve dayanışmayı güçlendirmektir. Emekli olan öğretmenleri saygıyla anmak ve yeni atanmış öğretmenlere mesleklerinin kutsal bilincine varmalarını sağlamaktır. İşte, Öğretmenler Günü, bu fedakar öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür.







23 Kasım 2010 Salı

ÖĞRETMENLER GÜNÜ PANOSU HAZIRLADIK

TÜM ÖĞRETMENLERİN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ