Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

26 Mart 2010 Cuma

DERSİMİZ ATATÜRK FİLMİNDEYDİK







FİLMİ TÜM ÖĞRENCİLER ÇOK BEĞENDİ, İŞTE ATATÜRKÜMÜZ BU DEDİK

GUİNESS REKORLAR KİTABINA GİRMENİN SONUCU











Guinness Rekorlar kitabına girmenin sonucu Türkiye'de ,Dünyada ve Mersin'de tek olan bu deneme sonucunda yeni bir sayfa açan Guiness TEMA Mersin'i ve tüm Yavru TEMA'yı mutlu etti,bu mutluluğu ödülü Macit Özcan Kongre Merkezinde yapılan kutlamada İçeel Koleşi 5/A sınıfından Begüm Çelebi’nin gülüğü en beğenilen günlükler arasına girdi ve arkadaşlarıyla paylaştığı duygu günlüğü:
Bebek fidanlarımla geçirdiğim benim için kısa ama doğa ve yaşamın geleceği için çok önemli olduğunu düşündüğüm bu zamanları not aldığım günlüğümden bazı bölümleri sizlerle paylaşmak istiyorum.
Sabah kalkar kalkmaz bebek fidanımın yanına gidip ona “günaydın” dedim. Siyah torbasında ki toprak sertti ve büyümesine engel olabilirdi. Evimizden biraz uzakta büyük bir çiçekçi vardı. Çiçekçiyle beraber toprağını değiştirdim. Şimdi daha mutluydum çünkü toprak daha canlı duruyor içime heyecan dolduruyordu. Tekrar eve gidince bebeğimi Güneş gelebilecek şekilde en uygun yere koydum. Hala bebeğimin yanında olmak onunla ilgilenmek istiyordum. Ama onunda benimde yatması lazımdı. Bir süre gökyüzüne bakıp bir yıldızın kaymasını istedim. Ama benim yıldızım balkonumda ve bir saksının içinde duruyordu ve ben o yıldıza iyi geceler deyip yattım.
Şimdi size başka bir günü 20 Haziran 2009’da neler yaşadığımı anlatacağım.
Sabah kalkar kalkmaz Tomurcuğuma günaydın demek için yanına gittim. Bir de ne göreyim! Kafasını topraktan çıkarmıştı. Beklediğim an gelmişti. Sonunda onu gözlerimle görebiliyordum. Ne kadar tatlıydı. Küçük yaprakları yapma gibi duruyordu. Sanki bana gülümsüyordu. Sevincimden neredeyse bağıracaktım. Onu ya canını acıtırsam korkusuyla bir süre okşadım. Tam o anda gözümden bir damla yaş geldi.
Bu gün pikniğe gittik. Orada çekilen fotoğraflarımı Tomurcuğa göstermek için giderken onun yanında başka bir köşesinde tıpkı Tomurcuğun ilk çıktığı zaman gibi yapraklar çıkmıştı. O yüzden bundan sonra onların adını İkiz Fidan koydum. Şu anda benden daha mutlu kimse olamazdı, düşünsenize iki bebeğim olmuştu. Birden neden iki tane fidanın çıktığını düşündüm ve o an da onları dikerken belki biri çıkmaz diye iki tane tohum ektiğim aklıma geldi. Akşam İkiz Fidanlarıma “iyi geceler” deyip yattım.
Günlüğümün son gününe ;
Tomurcuklarımı yakın bir zamanda ekeceğimi ve birlikte büyüyecegimiz süreçte onları sık sık ziyaret edeceğim notunu ekledim.
İkiz fidanlarla geçirdiğim zaman benim bir çok şeyi daha iyi anlamamı sağladı. Bu dünyanın yaşanabilir bir yer olarak kalması, doğanın korunması, yaşatılmaması görevi sadece doğa anaya ait değil. Bizlerde birer doğa anayız. Ağaçlarımızı bebeklerimiz gibi korumak hepimizin görevi.
Bunu anlamamıza sağladığı için burada temsil ettiğim ve bu projeye katılan tüm arkadaşlarım adına başta öğretmenim Rezan KIZILTAN olmak üzere TEMA vakfına Şükrü ALTINOVA’ya teşekkür ediyorum ve burada bulunan tüm doğa dostlarına sevgilerimi sunuyorum.Teşekkürler.
Ardından dans öğretmenimiz İlknur Canberk Cha Cha dansını 5/A sınıfına oynattı ve herkesin beğenisi kazandılar.

GUİNESS REKORLAR KİTABINA GİRDİK




Guinness Rekorlar kitabı denemsi 28 Nisan 2009 yılında 10864 öğrencinin Tevfik Sırrı Gür stadında tohumla toprağı buluşturma rekor denemesi sonucu Türkiye'de ,Dünyada ve Mersin'de tek olan bu deneme sonucunda yeni bir sayfa açan Guiness TEMA Mersin'i ve tüm Yavru TEMA'yı mutlu etti.Bugünde bebek fidanlar Fındıkpınarı yolunda ormanlık arazide toprakla buluşturulduk.İçel Koleji Çevre Kulübü ve 5/A-4/A sınıfı da katıldı bu etkinliğe

18 Mart 2010 Perşembe

İÇEL KOLEJİ YAVRU TEMA BU DEFA DA AKARCA KÖYÜNE TİYATROYU GÖTÜRDÜ




Gönlünü eğitime , çevreye ve öğrencilerine adayan Rezan KIZILTAN Akarca Köyüne tiyatro götürerek orman ve çevre sevgisini yayıyor. İçel Koleji 5/A sınıfı Yavru TEMA Tiyatro grubu Akarca köyünde Mezitli Kaymakamlığı ve TEMA Mersin işbirliğe düzenlenen etkinlikte yine alkışları topladı.Eğitimci Rezan Kızıltan tarafından sahnelenen La Fontain Orman Mahkemesinde oyunu ile minik köy öğrencilerinin ve köyde yaşayanların gönlünü alan 5/A sınıfı Yavru Tema gurubu öğrencileri başarılarıyla da dikkatleri çekiyor..Dünyada en güzel şey paylaşmaktır.Bizde sınıf olarak ürettik ürettiklerimizi paylaştık.Okuldaki köy çocuklarına ve köy halkına sergilemek üzere götürüyoruz .Bilgiyi kullanmanın yanı sıra sosyal insan olmak gerektiğine inanan ve bu konuda başarılarını bir kez daha sergileyen İçel Kolejli 5/ A sınıfında okuyan Yavru TEMAlılar tiyatroyu hiç canlı tiyatro izlemeyen köy çocuklarına sahnelemenin ve tiyatrodan sonra onlarla oynamanın zevkine doyamıyorlar.

17 Mart 2010 Çarşamba

7 Mart 2010 Pazar

YİNE İL BİRİNCİSİ OLDUK BAŞARDIK



ÖZTÜRK DERSHANESİ SINAVINDA 500 PUANLA BİRİNCİ OLAN İÇEL KOLEJİNDEN BİLGE ADIM 5/A SINIFININ BAŞARISINI BİR KEZ DAHA DUYURDU MERSİN'E

4 Mart 2010 Perşembe

TRT ÇUKUROVA RADYOSUNUN AÇILIŞ YILDÖNÜMÜNDEYDİK































TRT ÇUKUROVA RADYOSU AÇILIŞININ 42.YILDÖNÜMÜNDE CANLI YAYINDA BİZ DE VARDIK .CANLI YAYINDA OLMANIN FARKLILIĞINI YAŞADIK.YOSUN KOKULU BAHAR RENKLİ ÇUKUROVA BÖLGESİNİN RADYOSUNDA SAYIN VALİMİZ ,RADYO ÇALIŞANLARI TÜRKİYE GENELİNDEKİ TRT RADYO TEMSİCİLERİ,TEMA MERSİN BAŞKANI ŞÜKRÜ ALTINOVA VE YÖNETİM, HERKES AÇILIŞ COŞKUSUNU BİRLİKTE YAŞADI.

1 Mart 2010 Pazartesi

BUGÜN DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASINDA EMİNE VE NEVZAT ÖĞRETMENLERİMİZ BİZİ YALNIZ BIRAKMADILAR


BUGÜN DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI VARDI SINIFIMIZDA







BİR BAŞARI DAHA


IŞIK DERSHANELERİNİN YAPTIĞI SINAVDA
İL İKİNCİSİ OLDU KAAN SERT, BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYOR TEBRİK EDİYORUZ HEPİMİZ